Jogurtový štrůdl

15. října 2012 v 17:54 | Paula |  Výtvory z normální trouby

Jogurtový štrůdl


500 g hladké mouky

špetka soli

250 g rostlinného tuku /Perla máslová apod. - nemusí se rozehřívat, dobře se zpracovává hned po vyndání z lednice/

1 malý bílý jogurt



- všechny suroviny smícháme dohromady, těsto rozdělíme na 2 části a z nich vyválíme 2 pláty

- jeden plát položíme na pekáč vyložený pečícím paírem, posypeme strouhanými jablky, skořicovým a krystalový cukrem

- na to přijde druhý plát těsta

- pečeme při 175oC do růžova


/těsto se moc dobře zpracovává a dobře se s ním pracuje, hodí se na všechny typy hodně šťavnatých jablek - jelikož je po upečení štrůdl sušší, je lépe ho nechat rozležet/

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama