Červenec 2011

eRmail.cz

23. července 2011 v 20:56 | Paula |  Zajímavosti a různé triky
K dnešnímu dni 9.6.2012 mám na účtě 380,50 Kč ...

K dnešnímu dni 20.2.2012 mám na účtě 324,-- Kč ...

K dnešnímu dni 20.1.2012 mám na účtě 301,-- Kč ...

K dnešnímu dni 20.12.2011 mám na účtě 290,50 Kč ...

K dnešnímu dni 19.11.2011 mám na účtě 236,-- Kč ...

K dnešnímu dni 19.10.2011 mám na účtě 190,-- Kč ...

K dnešnímu dni 19.9.2011 mám na účtě 159,20 Kč ...

K dnešnímu dni mám na účtě 148,80 Kč ....

http://www.ermail.cz/link/a2CJ7eXjccVYTT2XTVAaJm2TmCCmANNj


V systému eRmail.cz kde si můžete vydělat tisíce korun jen zato, že používáte svou emailovou schránku.

Rychlé shrnutí:
- eRmail.cz je revoluční bezplatná služba, která rozděluje zisky z reklamy našim registrovaným uživatelům.
- Za registraci od nás obdržíte ihned 100Kč, !!! žádné poplatky - jen výdělky !!!
- Budete získávat nejžhavější informace o slevách, novinkách, službách a produktech na českém trhu a navíc si tak vyděláte tisíce korun. (třeba na dovolenou)
- Službu eRmail již používá přes 70 000 uživatelů.


Vše je zcela nezávazné a kdykoli se můžete zdarma odregistrovat.



S pozdravem

Team eRmail.cz

Skákání přes švihadlo

16. července 2011 v 21:36 | Paula |  Zajímavosti a různé triky

JEDNÍM SLOVEM MISTRYNĚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Letos jsme slavili synovy 18.-tiny

10. července 2011 v 21:49 | Paula |  Dorty
Letošní oslava se nesla v duchu velkolepých 18.-tin - syn Martin dovršil dospělosti a na jeho počest a hlavně přání jsme uspořádali oslavu - téměř 30 lidí, malé pečené selátko /rozporcované/, 2 dorty /sestra Erika je narozena den a 4 roky po svém bratrovi - tedy 14. narozeniny - také již úctyhodný věk/, 2 sladké rolády od babičky - mé matky, a téměř 250 kusů koláčků /o ty jsem se postarala jako matka já a opět babička - má matka/.

Oslava proběhla v sobotu 21. května 2011:


Houskové knedlíky z domácí pekárny

10. července 2011 v 14:32 | Paula |  Výtvory z domácí pekárny

Houskové knedlíky počítané na hrnky:

 

z tohoto množství jsou 4 velké šišky /nohy/:


1,5 hrnku mléka /může být i s vodou namíchané/
1 menší vejce
1 velká polévková lžíce soli
3 hrnky hrubé mouky - zasypat a trošku rohrnout do důlku
1/3 kostičky droždí rozdrobit do připraveného důlku mouky
1 lžička cukru - pocukrovat droždí
ze 2 starších rohlíků nakrájené kostičky - přidáme až po pípnutí


- všechny uvedené přísady /až na rohlíky/ dáme do pekárny v pořadí, v jakém jsou uvedeny a zapneme program č. 1 - Klasik

- po pípnutí pekárny /zpracování těsta/ přidáme kostičky z rohlíků, necháme domísit a počkáme, až těsto vykyne a program asi po 1/2 hodině přerušíme - zkusíme těsto prstem - zda je měkkoučké a dá se lehce stlačit

- poté těsto překlopíme na vál - já ráda používám skleněné prkénko velké velikosti /tam totiž nepodsýpám těsto a ono se mi nelepí/ a rozkrájíme ho na kousky

- jednotlivé kousky zatočíme do bochníčku a necháme kynout

- mezitím si dáme vařit do velkého kastrolu horkou vodu a před vhozením do vařící vody knedlík zpracujeme do tvaru šišky /nohy/

- vaříme 20 minut - po 10 minutách knedlíky přetočíme

- vyndáme vidlicí a tou a ještě připravenou špejlí knedlíky propícháme, aby unikla pára a nesrazily se - skleněné prkénko je studené, takže v tomto je také dobrý pomocník a ještě každému postupně hned odkrojíme patky

- poté šišky nakrájíme na jednotlivá kolečka /já krájím nití, jelikož se knedlík nezmáčkne/a uložíme do mísy s pokličkou, aby nevystydly




Houskové knedlíky poměrem:

 
z tohoto množství je 6 velkých šišek /noh/:





 
zhruba 1/2 litru mléka
1 vejce
malá hrstka soli
1 kg hrubé mouky /nevsypeme celou, uvidíme až při mísení, jak se bude těsto chovat - pokud se bude 
lepit dosypeme/
1 kostička droždí
1 lžíce cukru
ze 2 starších rohlíků nakrájené kostičky - přidáme až po pípnutí





- postup je stejný jako v předchozím receptu










připravené bochánky




knedlíky vytvarované k vaření




uvařené šišky



Svíčková ze srnčího s brusinkami a šlehačkou:


Jak si připravit ovocný likér

5. července 2011 v 21:25 | Paula |  Vína, likéry

Jak připravit "hravý" třešňový likér

Přemýšlíte, jak využít následující dva volné dny? Pusťte se do přípravy lahodného třešňového likéru. Je snadná a velmi rychlá. Pokud u vás zrají třešně dřív a máte je už zpracované, použijte višně, rybíz nebo maliny.

A proč je v názvu slovo hravý? Základ likéru je vždy stejný, ale dál jej můžete rozvíjet podle vlastní fantazie a chuti, prostě si hrát.

Seznam ingrediencí na základ likéru:

  • 2 l třešní (čím zralejší, tím lepší)
  • 500 g cukru (může být méně)
  • 1 l rumu
DSC_3772.JPG
Nepočítám-li samotné trhání ovoce (někdo si je koupí, jiný dostane), nejvíc času zabere odpeckování umytých plodů. Výhodou tohoto receptu ale je, že pokud se vám do této činnosti moc nechce, nemusíte ji dělat. Třešně lze použít i nevypeckované, ale pustí pak o něco méně šťávy.
DSC_3770.JPG
Možným řešením je propíchat něčím ostrým alespoň půlku třešní (tato varianta představuje dost dobré odreagování ve chvílích, kdy vás někdo štve), případně třešně rozmačkat, pokud s nimi do budoucna nemáte v plánu zdobit dezerty.
Při odstraňování pecek z plodů můžete rozjímat nad příznivými účinky třešní na lidský organizmus. Třešně, jež jsou tvořeny z více než osmdesáti procent vodou, obsahují podstatné množství vitaminů a minerálů (A, P, C, E, B, betakaroten), tmavší druhy také jód, železo, hořčík, fosfor, draslík, křemík, vápník a zinek.
DSC_3786.JPG
Fungují jako antioxidanty, podporují vylučování, pročišťují krev, ledviny i játra. Jejich konzumaci lékaři doporučují lidem s cukrovkou, poruchami štítné žlázy a při bolestech páteře. Třešně rovněž příznivě ovlivňují růst kostí a zubů a chrání tělo před záněty. Jsou doporučovány při hubnutí.
  • Tip redakce: Pokud máte v třešních červíky, nesnažte se je vybírat z každého plodu, měli byste s tím zbytečně moc práce. Jakmile ovoce naložíte do alkoholu, červi postupně vyplavou. Před závěrečným zcezením je snadno sesbíráte z povrchu hladiny.
Po odpeckování a omytí nasypte třešně do lahve, přidejte k nim cukr a přilijte rum. Kdo upřednostňuje vodku, může ji použít, někdo dokonce tyto dva alkoholy míchá půl na půl. Jestliže máte v oblibě jiný nápoj, vyzkoušejte ho. Další úprava následovat může, ale nemusí. Budete-li chtít likér ještě dochutit, zvolte, co máte rádi.
DSC_3975.JPG
Já jsem ho obohatila ještě čtyřmi hřebíčky, dvěma malými skořicemi a badyánem. Hodí se také anýz, citronová kůra, rozinky, vanilkový lusk, nové koření a podobně. Sklenici poté uzavřete a nechte odležet na světlém místě po dobu jednoho měsíce. Po jejím uplynutí likér přeceďte, stočte do lahví a uložte na chladném a temném místě.
DSC_3970.JPG
DSC_3969.JPG

Likér hotov, třešně z něj použijte na dezerty

Třešně, které vám zbydou, můžete zmrazit nebo dát do skleniček a uložit do ledničky (lze je ještě zalít alkoholem). Louhováním v alkoholu získaly výbornou chuť a dají se použít při zdobení pohárů, pudinků, zákusků a podobných sladkých dobrot.
  • Tip redakce: Nezapomínejte, že ovoce bylo naloženo v alkoholu, takže se snadno stane, že po zkonzumování většího množství plodů samotných pocítíte opojné účinky (vyzkoušeno na vlastní kůži:-)).

Sklízíte různé druhy ovoce, ale v malém množství? Recept přímo pro vás!

Jak už jsem uvedla výše, nemáte-li třešně, použít se dá i podobné ovoce. Někdo má ale jiný problém: jeho zahrada je mladá, stromy a keře malé, a tak zatím tolik neplodí. Různé druhy by byly, ale v malém množství. V tom případě mám pro vás následující recept.
třešně_3.jpg
Nachystejte si dostatečně velkou lahev. Do ní budete postupně přidávat plody - tak, jak budou dozrávat - dokud ji nenaplníte. Jednotlivé vrstvy ovoce vždy posypte asi dvěma lžícemi cukru a zalijte alkoholem (na čtyřlitrovou sklenici se počítá zhruba půl litru alkoholu).
Smíchat lze vše, co zahrada nabídne, základ tvoří většinou jahody, maliny, třešně, višně, ostružiny, borůvky, rybízy a angrešt. Plnou sklenici uzavřete a nechte měsíc stát na teplém místě. Poté platí stejný postup jako u předchozího receptu: likér přeceďte, stočte do lahví a uložte do chladu a temna.